Om webbplatsen

Behandling av personuppgifter

Följande information lämnas med anledning av Dataskyddsförordningen – General Data Protection Regulation (GDPR) som gäller från den 25 maj 2018 och som innehåller regler om hur man får behandla personuppgifter.

IHE värnar om att skydda den personliga integriteten och vi har därför utformat en integritetspolicy som beskriver hur vi hanterar personuppgifter som inhämtas från webbplatsen. Med personuppgifter avses all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet.

I IHE:s integritetspolicy för webbplatsen kan du läsa om hur vi behandlar personuppgifter som inhämtas från webbplatsen. På Datainspektionens webbsida kan du läsa mer om personuppgiftsbehandling.

Information om cookies

En webbplats ska informera besökare om att cookies används och besökaren ges möjlighet att acceptera detta. Cookie används normalt för att förbättra webbplatsen för användaren. Om besökaren inte vill tillåta cookies så går det att ändra inställningarna i webbläsaren så att cookies inte accepteras.

En cookie är en liten text- eller datafil som vid uppkoppling mot en webbplats kan placeras eller lagras på besökarens dator, läsplatta eller smartphone genom den webbplats som besöks. Det finns två typer av cookies. En sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden besökaren är inne på webbsidan och försvinner när webbläsaren stängs ner. En permanent cookie ligger kvar hos besökaren under en bestämd tid.

Nyhetsmail

Prenumeration på nyhetsbrevet IHE Aktuellt görs via formuläret på webbsidans startsida. Genom att klicka Prenumerera godkänner du att IHE lagrar e-postadressen för utskick av nyhetsbrev. Du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke genom att klicka på länken i utskicket eller genom att kontakta oss. Om du avslutar din prenumeration via avslutningslänken i nyhetsbrevet tas informationen automatiskt bort direkt. IHE använder sig av Get a Newsletter för att skicka ut nyhetsbrevet.

Responsiv design

Webbplatsen är byggd så att den anpassar sig efter hur stor skärm du som besökare har. Det innebär att den fungerar lika bra på en smartphone, läsplatta som på en datorskärm.

PDF-format

En del dokument som finns på webbplatsen är i pdf-format. Fördelen med pdf är att de ser likadana ut oavsett vilken plattform, webbläsare eller dator du använder. För att kunna läsa pdf-format måste du ha Acrobat Reader installerad.