Hoppa till innehåll
Aktuellt & Insikter
/IHE

Jenni Nordborg ny ledamot i IHE:s styrelse

Jenni Nordborg är sedan januari 2023 chef för internationella relationer på branschorganisationen Lif – de forskande läkemedelsföretagen.

Hon var tidigare Sveriges regerings nationella life science-samordnare och chef för Life science-kontoret på Regeringskansliet, en samordningsfunktion mellan Social-, Utbildnings- och Näringsdepartementet. I sin roll som nationell samordnare ledde hon arbetet med framtagande och implementering av en nationell strategi för life science.

Jenni Nordborg har också varit chef för avdelning Hälsa på innovationsmyndigheten Vinnova, samt medverkat i ledning och styrelse för olika internationella organ, däribland Nordic Innovation under Nordiska Ministerrådet, samarbeten inom OECD och policyutveckling i myndighetssamarbeten inom EU.

Jenni är aktiv styrelseledamot inom näringsliv och stiftelseverksamhet och har tidigare även styrelseerfarenhet från akademi och offentlig sektor. Jenni Nordborg är teknologie doktor med civilingenjörsexamen från Chalmers tekniska högskola.

Jenni Nordborg